Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

ORMAN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS

Genel Bilgiler


Amacı:

Orman ürünleri endüstrisinin beklentilerini karşılamak ve orman endüstri sektörlerine ilişkin temel ve ileri seviye bilgilere sahip kalifiye mühendislerin yetiştirilmesidir. Bu amaç doğrultusunda, Orman Endüstri Mühendisliği lisansüstü programı iletişim, sorun çözme ve teknik becerilerin geliştirilmesi konuları üzerinde durmaktadır. Ayrıca Orman Endüstri Mühendisliği Bölümünün akademik elemanları tarafından yürütülen projelerde yüksek lisans öğrencilere yer vererek hem öğretim üyelerinin araştırmalarının nitelik ve nicelik olarak artması hem de lisansüstü öğrenim yapan öğrencilerin daha iyi yetiştirilmesi ve maddi olarak da desteklenmesi hedeflenmektedir. Erasmus Programı kapsamında lisansüstü öğrencilerinin belirli sürelerde yurt dışına öğrenci değişimi dahilinde gönderilmeleri sağlanabilmekte ve bu sayede, öğrencilerimizin konularındaki güncel değişimleri takip etmeleri ve yabancı dillerini geliştirmeleri hedeflenmektedir.



Program Dili: Türkçe


Kabul ve Kayıt Koşulları:

Tezli Yüksek Lisans Programına başvurulabilmesi için aşağıda verilen şartların sağlanması gerekir:

(a) Adayların, ilgili EABD/EASD ve Konservatuvarlar tarafından uygun görülen ve EYK tarafından kabul edilen bir lisans diplomasına sahip olması gerekir.

(b) ALES’ten, başvurduğu programın ilan edilen puan türünden en az 55 (elli beş) puan alması.

(c) Başarı değerlendirme notu, ALES notunun %50’si, Lisans mezuniyet notunun %30’u, yazılı ve/veya mülakat sınav notunun %20’si (Yazılı ve mülakat sınavlarının her ikisinin de yapılması durumunda yazılı puanının %10’u ile sözlü puanının %10’u dikkate alınarak hesaplanır) alınarak belirlenir. Yazılı veya mülakat sınavında 100 üzerinden 50 puanının altında alan öğrenciler için başarı değerlendirme notu belirlenmez ve bu öğrenciler başarısız kabul edilerek sıralamaya alınmaz. Ayrıca bir öğrencinin başarılı sayılabilmesi için ALES, Lisans mezuniyet ve yazılı ve/veya mülakat sınav notlarından elde edeceği toplam puanı en az 50 puan olmalıdır.

(ç) İlgili EABD/EASD’nin kararı doğrultusunda yazılı ve mülakat sınavlarının yapılmadığı durumda başarı değerlendirme notu, ALES notunun %60’ı ve Lisans mezuniyet notunun %40’ı alınarak belirlenir. Başarı değerlendirme notu, 100 üzerinden 50 puanının altında alan öğrenciler başarısız kabul edilerek sıralamaya alınmaz.

(d) İlan edilen kontenjanın 3 (üç) katı kadar öğrenci yazılı ve/veya mülakat sınavlarına alınır. Diğer başvurular değerlendirmeye alınmaz.

(e) Yazılı ve/veya mülakat sınav jürileri, ilan edilen her program için EABD başkanlığı tarafından teklif edilen 7 (yedi) öğretim üyesi arasından, EYK tarafından 3 (üç) veya 5 (beş) asil ve 2 (iki) yedek olmak üzere 5 (beş) veya 7 (yedi) öğretim üyesi sınav jürisi olarak belirlenir. Yazılı ve/veya mülakat sınavı EABD tarafından yapılır. Yazılı ve/veya mülakat sınavına girmeyen adaylar başarısız sayılır.

(f) Tezli Yüksek Lisans Programına başvuran adaylar arasından yukarıda belirtilen başarı değerlendirme notuna göre sıralama yapılır. İlan edilen kontenjan sayısı kadar aday, kesin kayıt yaptırmaları için enstitü İnternet sayfasında ilan edilir. Asıl listede yer alan adaylardan kayıt yaptırmayanların yerine ilan edilen gün ve saatte yedek listeden kontenjan tamamlanana kadar, başarı sıralamasına göre kayıt alınır.


Öğrenim Süresi:

(1) Tezli yüksek lisans programının süresi bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın dört yarıyıl olup, program en çok altı yarıyılda tamamlanır.
(2) Dört yarıyıl sonunda öğretim planında yer alan kredili derslerini ve seminer dersini başarıyla tamamlayamayan veya bu süre içerisinde Üniversitenin öngördüğü başarı koşullarını/ölçütlerini yerine getiremeyen; azami süreler içerisinde ise tez çalışmasında başarısız olan veya tez savunmasına girmeyen öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir.
(3) Yüksek lisans programından süresinden önce mezun olabilecek öğrencilerle ilgili düzenlemeler Senato tarafından belirlenir.


Ders ve Kredi Yükü: 

(1) Tezli yüksek lisans programı toplam 21 krediden az olmamak koşuluyla en az yedi ders, bir seminer dersi ve tez çalışmasından oluşur. Tezli yüksek lisans programı, bir eğitim-öğretim dönemi iki yarıyıl 60 AKTS kredisinden az olmamak koşuluyla seminer dersi dâhil en az sekiz ders ve tez çalışması olmak üzere, toplam en az 120 AKTS kredisinden oluşur.
(2) Seminer dersi başarılı veya başarısız olarak değerlendirilir ve birinci dönemde verilmez.
(3) Bir öğrenci bir yarıyılda en çok 45 AKTS’lik derse yazılabilir. AKTS ve değerlendirme Senatonun belirlediği esaslara göre yürütülür.
(4) Öğrencinin alacağı derslerin en çok ikisi, lisans öğrenimi sırasında alınmamış olması kaydıyla, lisans derslerinden seçilebilir. Ayrıca enstitü anabilim/anasanat dalı başkanlığının önerisi ve enstitü yönetim kurulu onayı ile diğer yükseköğretim kurumlarında verilmekte olan derslerden en fazla iki ders seçilebilir.


Başarı Denetlemesi:

Tezli yüksek lisans yapan öğrencinin; tez aşamasına geçebilmesi için ağırlıklı genel not ortalaması 2,50’den az olamaz. Ortalama şartını sağlayıncaya kadar tekrar veya yeni ders almakla yükümlüdür. Mezuniyet için ağırlıklı genel not ortalaması 2,50’den az olamaz.

Ders Programı

Ders Programlarına Enstitümüz Ana Sayfa Duyurular kısmında ulaşabilirsiniz.


Ders Kataloğu


Bologna Bilgi Paketi Sistemi

Not: İlgili birim seçilmelidir.

Prof. Dr. Saim ATEŞ
Prof. Dr. Saim ATEŞAna Bilim Dalı Başkanısaimates@kastamonu.edu.tr
Tel: 0 366 280 17 36
Doç. Dr. Alperen KAYMAKCI
Doç. Dr. Alperen KAYMAKCI Öğretim Üyesiakaymakci@kastamonu.edu.tr
Tel: 0 366 280 17 73
Doç. Dr. Mahmut GÜR
Doç. Dr. Mahmut GÜRÖğretim Üyesimahmutgur@kastamonu.edu.tr
Tel: 0366 280 17 03
Doç. Dr. Ümmü KARAGÖZ İŞLEYEN
Doç. Dr. Ümmü KARAGÖZ İŞLEYENÖğretim Üyesiukaragoz@kastamonu.edu.tr
Tel: 0 366 280 1779
Dr. Öğr. Üyesi Çağrı OLGUN
Dr. Öğr. Üyesi Çağrı OLGUNÖğretim Üyesicolgun@kastamonu.edu.tr
Tel: 0 366 280 1714
Dr. Öğr. Üyesi Emre BİRİNCİ
Dr. Öğr. Üyesi Emre BİRİNCİÖğretim Üyesiebirinci@kastamonu.edu.tr
Prof. Dr. Şeref KURT
Prof. Dr. Şeref KURTÖğretim Üyesiskurt@kastamonu.edu.tr
Tel: 0 366 280 17 46
Doç. Dr. Önder TOR
Doç. Dr. Önder TORÖğretim Üyesiondertor@kastamonu.edu.tr
Tel: 0 366 280 17 74
Doç. Dr. Bahadır Çağrı BAYRAM
Doç. Dr. Bahadır Çağrı BAYRAMÖğretim Üyesibcbayram@kastamonu.edu.tr
Tel: 0 366 280 1755
Dr. Öğr. Üyesi Osman Emre ÖZKAN
Dr. Öğr. Üyesi Osman Emre ÖZKANÖğretim Üyesioeozkan@kastamonu.edu.tr
Tel: 0 366 280 1719
Dr. Öğr. Üyesi Ekrem DURMAZ
Dr. Öğr. Üyesi Ekrem DURMAZÖğretim Üyesiedurmaz@kastamonu.edu.tr
Tel: 0 366 280 17 68
Dr. Öğr. Üyesi Hakan AYDOĞAN
Dr. Öğr. Üyesi Hakan AYDOĞANÖğretim Üyesihakanaydogan@kastamonu.edu.tr
Tel: 0 366 280 1756

Öğretim Planı

Kastamonu Üniversitesi
Fen Bilimleri Enstitüsü
Tezli Yüksek Lisans Programları Öğretim Planı








1. Yarıyıl
DerslerAKTS
Zorunlu Ders (Yüksek Lisans Eğitimine Giriş)7,5
Seçmeli Ders7,5
Seçmeli Ders7,5
Seçmeli Ders7,5
1. Yarıyılda Alınması Gereken AKTS Toplamı30

2. Yarıyıl
DerslerAKTS
Zorunlu Ders (Yüksek Lisans Semineri)7,5
Seçmeli Ders7,5
Seçmeli Ders7,5
Seçmeli Ders7,5
2. Yarıyılda Alınması Gereken AKTS Toplamı30

3. Yarıyıl
DerslerAKTS
Yüksek Lisans Tezi20
Yüksek Lisans Uzmanlık Alan Dersi10
3. Yarıyılda Alınması Gereken AKTS Toplamı30

4. Yarıyıl
DerslerAKTS
Yüksek Lisans Tezi20
Yüksek Lisans Uzmanlık Alan Dersi10
4. Yarıyılda Alınması Gereken AKTS Toplamı30

Mezuniyet için gerekli AKTS toplamı120

Ders İçerikleri


                                              Bütün Haberler

                                              Bütün Duyurular

                                              Bütün Etkinlikler

Adı Soyadı
Telefon
Mail Adresi
Prof. Dr. Saim ATEŞ
Te0 366 280 17 36
saimates@kastamonu.edu.tr