Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

TÜBİTAK-BİDEB2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında "Ahşap Yapılar, Deprem ve Sürdürülebilirlik" Etkinliği (01-03 Kasım 2023)

Etkinliğin Amacı
 
Bu etkinliğin temel amacı ülkemiz gerçeklerinden biri olan deprem ile ilgili bilimsel bir farkındalık yaratmak ve depreme karşı alınabilecek tedbirler kapsamında ahşabın ve ahşap yapıların tercih edilebilirliğini rasyonel bir bakış açısıyla ortaya koymaktır. Etkinliğin diğer bir amacı ise günümüzde son derece önemli bir konu haline gelen “sürdürülebilirlik” yaklaşımını katılımcılara aktararak, ahşabın ve ahşap yapıların sürdürülebilirlikte neden önemli olduğunu; ekonomik, ekolojik ve sosyal nitelik bakımından ne gibi avantaj/katkılar sağlayabileceğini göstermek ve ahşap yapıların nasıl daha sürdürülebilir kılınacaklarını ortaya koymaktadır.
 
Etkinliğin Kapsamı
 
Etkinlik kapsamında eğitimde yer alacak katılımcılar Türkiye’de yer alan üniversitelerde lisans eğitimini tamamlamış, lisansüstü seviyede eğitimlerine devam eden veya eğitimlerini tamamlamış (Fen, Mühendislik ve Sosyal alanlar) üniversite öğrencileri, araştırmacılar, akademisyenler ya da genç araştırmacılar (35 yaşını doldurmamış) olacaktır.  Etkinlik kapsamında öncelikle depremin tanımı yapılarak depremle ilgili teknik bilgiler verilecek, deprem-zemin-yapı ilişkisi anlatılacaktır. Sonrasında ahşap ve ahşap yapılar ele alınacak, ahşap yapıların deprem performansı ifade edilecektir. Son olarak da sürdürülebilirlik kavramı anlatılarak, sürdürülebilirliğin neden önemli olduğu, ahşap yapıların sürdürülebilirliği ve ahşap yapıların nasıl daha sürdürülebilir olabilecekleri irdelenecektir.
 
Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız.