Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremlerinden Alınan Dersler ve Ülkemizin Yeni Depremlere Hazırlık Durumu (31 Temmuz-4 Ağustos 2023)

Etkinlik Bilgileri

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremlerinden Alınan Dersler ve
 
Ülkemizin Yeni Depremlere Hazırlık Durumu

6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye saati ile 04.17’de ve 13.24’te merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan iki deprem (Mw=7.8 ve Mw=7.7) meydana gelmiştir. Ülkemizin doğusunda gerçekleşen ve toplam on ilimizde birçok binanın yıkılmasına sebep olan bu deprem felaketi hepimizi derinden etkiledi.

 Deprem sonrası, proje yürütücüsünün de içinde bulunduğu bilim insanlarından oluşan bazı ekipler bölgede incelemelerde bulunmuş ve bulunmaktadır. Yapılan incelemeler, yapıların neden ağır hasara uğradığı ve gerek zemin seçiminde gerekse yapısal elemanların tasarım ve imalatında yapılan hataların neler olduğu hakkında bilgi edinmemizi sağlamaktadır. 

Gelecek 30 yıllık bir süre içerisinde meydana gelme olasılığı oldukça yüksek olan Marmara Depremi yanında; güneyindeki Tosya İlçesinden geçen Kuzey Anadolu Fay hattı Kastamonu ili ve bölgesini yıkıcı bir deprem ile tehdit etmektedir. Bu anlamda, Kastamonu’nun depremselliği, depreme ne kadar hazır olduğu ve yapılması gerekenler konusunda bir aktiviteye ihtiyaç vardır. 

Deprem kuşağında olmasına rağmen Türkiye’nin, bu konuda hala kat etmesi gereken çok uzun bir yol vardır. Deprem ile ilgili yapılacak her çalışma ve araştırma, ülke ve millet olarak bu yolda mesafe katetmemize yardımcı olacaktır. 


Etkinlik Tarihleri : 31 Temmuz-4 Ağustos 2023

 Etkinlik için daha fazla bilgiye ulaşmak ve başvuru yapabilmek için tıklayınız.