Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

MATEMATİK EĞİTİMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS

Genel Bilgiler


Amacı:

Bilgi birikiminin hızla arttığı günümüzde, diğer profesyonel mesleklerde olduğu bu alanda da daha üst seviyelerde uzmanlaşmış insan gücüne ihtiyaç duyulmaktadır. Program, matematik öğretmenleri ile bu alanda bilgi ve becerilerini artırmak isteyen diğer meslek elemanlarının da uzmanlaşmasına, alanında kendini geliştirmesine imkan sağlamaktadır. Böylece hem ülkemizin gereksinim duyduğu lisansüstü seviyede insan gücünün yetişmesi, hem de tabana yayılmış, yetişmiş bu elemanlar vasıtasıyla eğitim sorunlarının daha bilimsel metotlarla çözülmesine katkıda bulunulması hedeflenmektedir.


 Program Dili: Türkçe


Kabul ve Kayıt Koşulları:

Tezli Yüksek Lisans Programına başvurulabilmesi için aşağıda verilen şartların sağlanması gerekir:

(a) Adayların, ilgili EABD/EASD ve Konservatuvarlar tarafından uygun görülen ve EYK tarafından kabul edilen bir lisans diplomasına sahip olması gerekir.

(b) ALES’ten, başvurduğu programın ilan edilen puan türünden en az 55 (elli beş) puan alması.

(c) Başarı değerlendirme notu, ALES notunun %50’si, Lisans mezuniyet notunun %30’u, yazılı ve/veya mülakat sınav notunun %20’si (Yazılı ve mülakat sınavlarının her ikisinin de yapılması durumunda yazılı puanının %10’u ile sözlü puanının %10’u dikkate alınarak hesaplanır) alınarak belirlenir. Yazılı veya mülakat sınavında 100 üzerinden 50 puanının altında alan öğrenciler için başarı değerlendirme notu belirlenmez ve bu öğrenciler başarısız kabul edilerek sıralamaya alınmaz. Ayrıca bir öğrencinin başarılı sayılabilmesi için ALES, Lisans mezuniyet ve yazılı ve/veya mülakat sınav notlarından elde edeceği toplam puanı en az 50 puan olmalıdır.

(ç) İlgili EABD/EASD’nin kararı doğrultusunda yazılı ve mülakat sınavlarının yapılmadığı durumda başarı değerlendirme notu, ALES notunun %60’ı ve Lisans mezuniyet notunun %40’ı alınarak belirlenir. Başarı değerlendirme notu, 100 üzerinden 50 puanının altında alan öğrenciler başarısız kabul edilerek sıralamaya alınmaz.

(d) İlan edilen kontenjanın 3 (üç) katı kadar öğrenci yazılı ve/veya mülakat sınavlarına alınır. Diğer başvurular değerlendirmeye alınmaz.

(e) Yazılı ve/veya mülakat sınav jürileri, ilan edilen her program için EABD başkanlığı tarafından teklif edilen 7 (yedi) öğretim üyesi arasından, EYK tarafından 3 (üç) veya 5 (beş) asil ve 2 (iki) yedek olmak üzere 5 (beş) veya 7 (yedi) öğretim üyesi sınav jürisi olarak belirlenir. Yazılı ve/veya mülakat sınavı EABD tarafından yapılır. Yazılı ve/veya mülakat sınavına girmeyen adaylar başarısız sayılır.

(f) Tezli Yüksek Lisans Programına başvuran adaylar arasından yukarıda belirtilen başarı değerlendirme notuna göre sıralama yapılır. İlan edilen kontenjan sayısı kadar aday, kesin kayıt yaptırmaları için enstitü İnternet sayfasında ilan edilir. Asıl listede yer alan adaylardan kayıt yaptırmayanların yerine ilan edilen gün ve saatte yedek listeden kontenjan tamamlanana kadar, başarı sıralamasına göre kayıt alınır.


Öğrenim Süresi:

(1) Tezli yüksek lisans programının süresi bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın dört yarıyıl olup, program en çok altı yarıyılda tamamlanır.
(2) Dört yarıyıl sonunda öğretim planında yer alan kredili derslerini ve seminer dersini başarıyla tamamlayamayan veya bu süre içerisinde Üniversitenin öngördüğü başarı koşullarını/ölçütlerini yerine getiremeyen; azami süreler içerisinde ise tez çalışmasında başarısız olan veya tez savunmasına girmeyen öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir.
(3) Yüksek lisans programından süresinden önce mezun olabilecek öğrencilerle ilgili düzenlemeler Senato tarafından belirlenir.


Ders ve Kredi Yükü: 

(1) Tezli yüksek lisans programı toplam 21 krediden az olmamak koşuluyla en az yedi ders, bir seminer dersi ve tez çalışmasından oluşur. Tezli yüksek lisans programı, bir eğitim-öğretim dönemi iki yarıyıl 60 AKTS kredisinden az olmamak koşuluyla seminer dersi dâhil en az sekiz ders ve tez çalışması olmak üzere, toplam en az 120 AKTS kredisinden oluşur.
(2) Seminer dersi başarılı veya başarısız olarak değerlendirilir ve birinci dönemde verilmez.
(3) Bir öğrenci bir yarıyılda en çok 45 AKTS’lik derse yazılabilir. AKTS ve değerlendirme Senatonun belirlediği esaslara göre yürütülür.
(4) Öğrencinin alacağı derslerin en çok ikisi, lisans öğrenimi sırasında alınmamış olması kaydıyla, lisans derslerinden seçilebilir. Ayrıca enstitü anabilim/anasanat dalı başkanlığının önerisi ve enstitü yönetim kurulu onayı ile diğer yükseköğretim kurumlarında verilmekte olan derslerden en fazla iki ders seçilebilir.


Başarı Denetlemesi:

Tezli yüksek lisans yapan öğrencinin; tez aşamasına geçebilmesi için ağırlıklı genel not ortalaması 2,50’den az olamaz. Ortalama şartını sağlayıncaya kadar tekrar veya yeni ders almakla yükümlüdür. Mezuniyet için ağırlıklı genel not ortalaması 2,50’den az olamaz.

Ders Programı

Ders Programlarına Enstitümüz Ana Sayfa Duyurular kısmında ulaşabilirsiniz.

Ders Kataloğu

Bologna Bilgi Paketi Sistemi

Not: İlgili birim seçilmelidir.

Prof. Dr. Lütfi İNCİKABI
Prof. Dr. Lütfi İNCİKABI Bilim Dalı Başkanılincikabi@kastamonu.edu.tr
Tel: 0 366 280 34 10
Prof. Dr. Ahmet KAÇAR
Prof. Dr. Ahmet KAÇAR Öğretim Üyesiakacar@kastamonu.edu.tr
Tel: 0 366 280 33 68
Prof. Dr. Güler TULUK
Prof. Dr. Güler TULUK Öğretim Üyesigtuluk@kastamonu.edu.tr
Tel: 0 366 280 33 39
Doç. Dr. Fadime ULUSOY
Doç. Dr. Fadime ULUSOY Öğretim Üyesifadime@kastamonu.edu.tr
Tel: 0 366 280 34 30
Dr. Öğr. Üyesi. Gülten TORUN
Dr. Öğr. Üyesi. Gülten TORUN Öğretim Üyesigtorun@kastamonu.edu.tr
Tel: 0 366 280 34 12
Prof. Dr. Abdulkadir TUNA
Prof. Dr. Abdulkadir TUNA Öğretim Üyesiatuna@kastamonu.edu.tr
Tel: 0 366 280 33 25
Prof. Dr. Göksal BİLGİCİ
Prof. Dr. Göksal BİLGİCİ Öğretim Üyesigbilgici@kastamonu.edu.tr
Tel: 0 366 280 33 38
Prof. Dr. Abdullah Çağrı BİBER
Prof. Dr. Abdullah Çağrı BİBER Öğretim Üyesiacbiber@kastamonu.edu.tr
Tel: 0 366 280 34 11
Doç. Dr. İbrahim KEPCEOĞLU
Doç. Dr. İbrahim KEPCEOĞLU Öğretim Üyesi ikepceoglu@kastamonu.edu.tr
Tel: 0 366 280 34 14
Dr. Öğr. Üyesi Feyza ALİUSTAOĞLU
Dr. Öğr. Üyesi Feyza ALİUSTAOĞLU Öğretim Üyesi fdemirci@kastamonu.edu.tr
Tel: 0 366 280 33 72

Öğretim Planı

Kastamonu Üniversitesi
Fen Bilimleri Enstitüsü
Tezli Yüksek Lisans Programları Öğretim Planı








1. Yarıyıl
DerslerAKTS
Zorunlu Ders (Yüksek Lisans Eğitimine Giriş)7,5
Seçmeli Ders7,5
Seçmeli Ders7,5
Seçmeli Ders7,5
1. Yarıyılda Alınması Gereken AKTS Toplamı30

2. Yarıyıl
DerslerAKTS
Zorunlu Ders (Yüksek Lisans Semineri)7,5
Seçmeli Ders7,5
Seçmeli Ders7,5
Seçmeli Ders7,5
2. Yarıyılda Alınması Gereken AKTS Toplamı30

3. Yarıyıl
DerslerAKTS
Yüksek Lisans Tezi20
Yüksek Lisans Uzmanlık Alan Dersi10
3. Yarıyılda Alınması Gereken AKTS Toplamı30

4. Yarıyıl
DerslerAKTS
Yüksek Lisans Tezi20
Yüksek Lisans Uzmanlık Alan Dersi10
4. Yarıyılda Alınması Gereken AKTS Toplamı30

Mezuniyet için gerekli AKTS toplamı120

                                              Bütün Haberler

                                              Bütün Duyurular

                                              Bütün Etkinlikler

Adı Soyadı
Telefon
Mail Adresi
Prof. Dr. Lütfi İNCİKABI
0 366 280 34 10 
lincikabi@kastamonu.edu.tr